درباره ما
در عصر حاضر، با رشد چشمگیر حجم داده ها در قالب های متنوع، توجه بسیاری از محققان علوم رایانه، دانشمندان حوزه های هوش مصنوعی و عرضه کنندگان سامانه های اطلاعاتی به سمت و سوی استفاده از رهیافت های متن کاوی، داده کاوی و تلفیق اطلاعات جلب شده است.
آزمایشگاه تخصصی فناوری وب به مدیریت دکتر محسن کاهانی از سال 1387 در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد تاسیس گردده است.
انجام فعالیت های پژوهشی در زمینه های فناوری های اطلاعاتی روز دنیا همچون وب معنایی، تلفیق اطلاعات، پردازش زبان طبیعی، داده کاوی ، امنیت اطلاعات، اینترنت اشیاء و… محورهای اصلی تعدادی از مقالات پژوهشی و پایان نامه های ارشد و دکتری اعضاء این مجموعه را تشکیل می دهد.
علاوه بر این ها تجربه های موفق ارتباط با بخش صنعت و ارائه خدمات علمی به موسسات و صنایع خارج از دانشگاه، جایزه فناور برتر و نمونه دانشگاه را در سالهای اخیر برای سرپرست این واحد پژوهشی به همراه داشته است.
کسب عنوان چهارم در مسابقات جهانی TREC2016 به خاطر ابداع الگوریتمی کارا و موثر در سامانه های توصیه گر،بخشی از افتخارات آزمایشگاه در حوزه تحقیقات آکادمیک را نشان می دهد.
علاوه بر این ارتباط صمیمانه و همکاری مستمر و مداوم با دانشجویان فارغ التحصیل این آزمایشگاه یکی از ویژگی های منحصر به فرد و وجه امتیاز هسته علمی آزمایشگاه در جهت هم افزایی های علمی همکاران آن به حساب می آید.
حضور اساتیدی همچون آقای دکتر محمد الله بخش و خانم دکتر بهکمال در بخش هیات علمی آزمایشگاه به همراه خانم ها دکتر فتانه زرین کلام، دکتر فاطمه پور غلامعلی، دکتر مریم الله بخش و نیز همکاری آقایان دکتر آصف پور معصومی و دکتر احسان عسگریان به عنوان همکاران پژوهشی سبب تقویت هر چه بیشتر این مجموعه علمی پژوهشی شده است.
نگاه ویژه WTLAB به بخش صنعت و تعریف پایان نامه ها و پروژه های تحقیقاتی- عملیاتی در سطوح کارشناسی ارشد و دکتری همه ساله مهمترین عامل در جذب برترین دانشجویان نخبه ایرانی و بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد می باشد.
تعامل گسترده آزمایشگاه با اساتید دیگر دانشکده ها برای پوشش زمینه های میان رشته ای زمینه ساز حضور سایر دانشجویان از رشته های ادبیات، زبانشناسی، روانشناسی، اقتصاد، مدیریت را فراهم کرده است.
یکی از مهمترین استراتژی های مدیریت مجموعه از همان روزهای آغازین شکل گیری آزمایشگاه، تولید محصولات متن باز و ارایه آن به شکل های مختلف در قالب معماری سرویس گرا و در راستای تقویت فرهنگ به اشتراک گذاری دستاورهای پژوهشی بوده که در همین راستا ارتباط خوبی میان اساتید، دانشجویان و پژوهشگران داخل و خارج دانشگاه برقرار گردیده و همین موضوع بهانه ای را برای برگزاری کارگاههای تخصصی به شکل سالانه فراهم کرده تا علاقمندان به موضوعات کاری ازمایشگاه بتوانند در جریان آخرین تحولات علمی توسط زبده ترین پژوهشگران این نهاد تحقیقاتی قرار گیرند.
در کنار همه این ساز و کارها برگزاری دو دوره مسابقه آزمایشگاهی با موضوع خلاصه سازی متون فارسی و تحلیل حس نظرات کاربران فعالیت هایی بودند که به منظور شناسایی بیشتر محققان این موضوعات در کشور و تشویق آنها به فعالیت بیشتر و عمیقتر طراحی و اجرا گردید.